Openingsconcert Orgelpromenade door White Gas Tape

Morgen gaat de Orgelpromenade 2012 van start. Het duo White Gas Tape verzorgt het eerste concert van de serie. White Gas Tape bestaat uit John Terwal (kabinetorgel) en Frans Vermeerssen (saxofoons). Het programma dat morgen klinkt, bevat eigen composities en improvisaties.

Frans Vermeerssen (Dordrecht, 1954) studeerde klassiek saxofoon in Groningen en improvisatie in Amsterdam aan het Sweelinck-conservatorium. Hij trad over de hele wereld op in groepen als Contraband, Bik Bent Braam en het Willem Breuker Kollektief. Hij componeert voor zijn eigen ensembles maar schrijft ook werken voor uiteenlopende bezettingen, van slagwerkduo tot fanfare-orkest.

John Terwal (Zwolle 1957) studeerde orgel met als specialisatie algemene improvisatie aan het Utrechts Conservatorium. In de jaren tachtig was hij twee keer winnaar van de Koraalprijs van het Nationaal Orgelimprovisatieconcours Bolsward. Hij treedt regelmatig op in festivals waarbij de onconventionele kant van het orgel centraal staat.

De Orgelpromenade vindt plaats in de Hooglandse Kerk en begint om 13.30 uur. De toegang is gratis en bij de uitgang is een collecte.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×