Teleurstelling en blijdschap bij SP Leiden na provinciebesluit

De SP in Leiden is dolblij dat de provincie Zuid-Holland en een groot aantal regiogemeentes overeenstemming hebben bereikt over de toekomst van het openbaar vervoer in de regio. “In plaats van de RijnGouweLijn komt er verdubbeling van de treindienst naar Utrecht door nieuw dubbel spoor, extra stations en een netwerk van snelle en comfortabele bussen. Het bestaande busnet blijft intact. Dat is fantastisch nieuws”, vindt SP-raadslid Julian van der Kraats: “Dit is precies de oplossing waar wij al jaren voor pleiten. Zo zie je maar weer dat het loont om te blijven knokken tegen prestigeprojecten en te blijven aandringen op de beste oplossing.”

Over de tracékeuze die nu gemaakt is voor de RijnlandRoute is de SP niet te spreken.

Het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland heeft tot grote teleurstelling van de SP gekozen voor de Zoeken naar Balans-variant van de Rijnlandroute langs de Stevenshof en niet voor de Chuchill Avenue, de tunnel onder de Churchilllaan. “We gaan de komende tijd alle rapporten bestuderen en bepalen dan ons standpunt”, zegt Van der Kraats.

“We zijn altijd tegen de Rijnlandroute geweest, maar hebben op dat punt in het coalitie-akkoord een compromis moeten sluiten, zowel in de provincie als in Leiden. In Leiden is afgesproken dat er gezocht wordt naar een variant die zo min mogelijk overlast geeft en het liefst ondertunneld is. Bovendien is afgesproken dat de Oostvlietpolder groen blijft. De Churchill Avenue past het beste in die afspraken en als SP Leiden hebben we die variant ook altijd het beste idee gevonden.”

Leiden Regio RijnGouwelijn ringwegoost


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×