Agent trekt vuurwapen na bedreiging

De politie heeft op vrijdag 18 mei na een wilde achtervolging een 49-jarige man uit Voorschoten aangehouden. Een van de agenten voelde zich zelfs zo bedreigd dat hij zijn vuurwapen trok. Omstreeks 23:15 zagen de agenten een auto met hoge snelheid op de Korevaarstraat rijden. De agenten wilde de bestuurder op de Lammenschansweg een stopteken geven, deze negeerde dit en ging er op hoge snelheid vandoor.

Na een achtervolging waarbij de bestuurder diverse verkeersregels overtrad, zoals het door rood rijden, te hard rijden en spookrijden, is de bestuurder aangehouden op de Ravelstraat. Bij zijn aanhouding liep de 49-jarige man dreigend en agressief op de agenten af. Een van de agenten trok hierbij zijn vuurwapen. De man heeft de agenten woordelijk bedreigd en geprobeerd een kopstoot te geven. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een bloedproef moet uitwijzen hoeveel alcohol hij in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×