Bejaarden slachtoffer van babbeltruc meisjes

Vorige week zijn twee bejaarden in huis slachtoffer geworden van de babbeltruc van twee meisjes. Op Hemelvaart belden de twee aan bij een 82-jarige bewoonster van de Bachlaan. Ze vertelden dat ze bij de buurman moesten zijn, maar dat die niet thuis was. Ze vroegen of de dame hem daarom een briefje wilde schrijven. De meisjes hielden haar een tijdje aan de praat en verlieten daarna de woning. Even later ontdekte het slachtoffer dat er spullen uit haar woning verdwenen waren.

Afgelopen zaterdag was een 82-jarige bewoner van de Welterdreef zijn ramen aan het zemen, toen hij bezoek kreeg van twee meisjes. Ze vertelden dat ze een pakje voor de buurman hadden, maar dat die niet thuis was. Ze vroegen de man, of hij het pakje voor hem in ontvangst wilde nemen. Ze gingen met hem mee naar binnen en hielden hem daar aan de praat. Toen ze vertrokken waren, waren ook een aantal spullen van de man, waaronder zijn bankpas, verdwenen. De politie vermoedt dat het in beide gevallen om dezelfde twee meisjes gaat. Waarschijnlijk is een derde persoon de woningen ingeslopen om spullen te stelen, terwijl de meisjes de slachtoffers aan de praat hielden. Het gaat om twee licht getinte meisjes, mogelijk zusjes, van 13 tot 18 jaar oud. Ze zijn ongeveer 1.60 meter lang en hebben kort donker haar. Ze spreken goed Nederlands. Getuigen en mensen met andere bruikbare informatie, kunnen bellen met 0900-8844.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×