Jubileumconcert PUIC in Lokhorstkerk

Het koor PUIC, dat tijdens een regenachtige fietstocht spontaan opgericht werd, bestaat nu 25 jaar. Om dat te vieren, geeft het koor op zaterdag 9 juni een gratis concert in de Lokhorstkerk. Het concert begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 16.45 uur. Daarna is er een borrel. De kerk is te vinden aan Pieterskerkstraat 1 en de zaal is open vanaf 15.00 uur.

PUIC werd 25 jaar geleden opgericht door een groepje studenten dat van zingen hield. Twee van hen, Minke Holleman en Gijsbert van Es, zijn nog altijd lid. Het koor repeteert nog altijd in de Vermeerzaal van de Lokhorstkerk. Het koor bestaat nu uit zo’n 30 leden, die gemiddeld wat ouder zijn dan de studenten destijds waren. De leiding is nu zeven jaar in handen van dirigente Annemarie van Bragt, die het koor muzikaal op een hoger plan heeft gebracht. Het programma dat op 9 juni klinkt, bestaat uit exotische, klassieke en swingende muziek van de afgelopen 25 jaar. Anneke Jansen zal de pianobegeleiding verzorgen. Ter gelegenheid van het jubileum verschijnt ook een boekje over de geschiedenis van PUIC, met interviews en herinneringen aan de (oud)dirigenten. Dit boekje kost een tientje. Meer informatie is verkrijgbaar via puic25@gmail.com.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×