Leidse basisscholen houden hun conciërges

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag geld vrijgemaakt om voor de periode 2013 tot en met 2015 subsidie te verstrekken aan Leidse schoolbesturen, zodat zij de conciërges kunnen behouden. Voorwaarde is wel dat ze die betrekken van De Zijl Bedrijven (DZB). Dat is momenteel ook al het geval maar het ging om een tijdelijke regeling voor drie jaar die dit jaar afloopt. Een rijksregeling die daarvoor in de plaats zou komen, gaat niet door.

SP-raadslid Louk Rademaker op Sleutelstad FM in gesprek met Jeroen Driessen over het behoud van de baan van 38 Leidse congiërges.

De SP in Leiden heeft zich de afgelopen tijd hard gemaakt voor het behoud van de subsidie waarmee Leidse basisscholen hun congiërge betalen. Dat is nu in elk geval voor de periode 2013 – 2015 geregeld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×