PvdA, GroenLinks en D66 reageren op perspectiefnota

D66 kan zich goed vinden in de perspectiefnota die wethouder Robert Strijk heeft gepresenteerd. Raadslid Mark Koek maakt zich vooral zorgen over de mogelijke sluiting van wijkfilialen van de bibliotheek. De PvdA wil graag meer aandacht voor de wijken. Daar wordt in de plannen te weinig geld voor uitgetrokken vindt fractievoorzitter Keereweer. Bijvoorbeeld voor de Kooi is nog 7,5 miljoen extra nodig voor het goed oplossen van de wateroverlast in die wijk. Ook GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos vindt dat er veel meer geld naar de wijken moet. De welzijnssector wordt afgebroken, terwijl er honderden miljoenen naar asfalt gaan, aldus Kos.

In de uitzending van Nieuws071 van vandaag reageerden fractievoorzitter Pieter Kos (GroenLinks), fractievoorzitter Henny Keereweer (PvdA) en financieel woordvoerder Mark Koek (D66) op de gisteren gepresenteerde perspectiefnota van het college.

In de perspectiefnota maakt de gemeente keuzes in de gemeentelijke uitgaven in de periode 2013-2016. Er moet in die periode fors worden bezuinigd en dus volgen er tot het zomerreces ongetwijfeld een aantal verhitte debatten over de voorgestelde keuzes. De aftrap werd vanmiddag dus gegeven op Sleutelstad FM.

Cultuur Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×