Robbert Dijkgraaf en de toekomst van het Nederlandse toponderzoek bij Boerhaave

Ter ere van het afscheid van Robbert Dijkgraaf, organiseert Museum Boerhaave op dinsdag 12 juni een bijzondere thema-avond onder de titel: `Reuzen van de Lage Landen en de toekomst van het Nederlandse toponderzoek’. Vier sprekers zullen ieder vanuit een eigen invalshoek het thema kort en krachtig belichten, met veel ruimte voor discussie. Naast Robbert Dijkgraaf (KNAW en Universiteit van Amsterdam), komen Ad Lagendijk (AMOLF; oud-columnist van de Volkskrant, auteur van de Survival Guide for Scientists), Jos Engelen (voorzitter NWO; oud-wetenschappelijk directeur CERN) en Niek Lopes Cardozo (TU Eindhoven; brein achter Fusion Road Show) aan het woord. Ex-cabaretier Kees Torn zingt een lied over neutrino’s.De avond staat onder leiding van wetenschapsjournalist Marcel Hulspas, auteur van Reuzen van de Lage Landen.

Het museum opent om 18.00 uur de deuren. Om 20.00 uur zal Dirk van Delft, de directeur van Boerhaave, de avond openen. Na de lezingen en discussies, is er een borrel. De bijeenkomst eindigt om 22.30 uur. Aan de avond zijn na aankoop van een toegangskaartje voor het museum, geen verdere kosten verbonden. Aanmelden is verplicht en kan via www.museumboerhaave.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×