‘Cultuur Barbaren’ in Scheltema Complex

Onder het motto ‘Cultuur?Barbaar!’ wordt er aanstaande donderdag een bijzondere levende kunstinstallatie gehouden in de theaterzaal van het Scheltema Complex. Kunstenaars van verschillende disciplines, zoals visuele kunst, muziek, fotografie, poëzie, dans en conceptuele kunst zullen de hele dag samenwerken om een uitdagend resultaat neer te zetten waarin zij het thema barbarij uitdrukken. Ook het publiek wordt actief betrokken en uitgenodigd om muziek te maken, te schilderen, te dansen, te dichten en op andere creatieve manieren bij te dragen aan de installatie. De barbaarse dag is een kunstzinnige reactie op de internationale, driedaagse conferentie “Barbarism Revisited” aan de Universiteit Leiden, waarbij onderzocht wordt hoe ‘de barbaar’ als stereotype werkzaam is in de Westerse verbeelding.

Een andere cultuur wordt vaak gezien als bedreigend, afwijkend en ronduit anders, oftewel: barbaars. Zulke vooroordelen kunnen negatief zijn voor wederzijds begrip en respect tussen culturen, nationaliteiten, geloofsovertuigingen, seksuele voorkeuren en zelfs persoonlijke interesses.

Het evenement, dat plaatvindt van 12.00 tot 23.00 uur, wordt georganiseerd door Gerlov van Engelenhoven en Looi van Kessel, (Universiteit Leiden), in samenwerking met onafhankelijke kunst- en platenmaatschappij Wot Nxt (Leiden) en de Stichting Feest der Poëzie (Amsterdam).

Meer info: //barbaarskunstcomplex.wordpress.com

Cultuur


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×