Convenant Historische havens ondertekend

Afgelopen donderdag voer wethouder Frank de Wit (Onderwijs, Sport en Milieu) per ‘opduwer’ van het Stadhuis naar de Historische Haven aan het Galgewater. Na een kort tochtje over de nieuwe Rijn en Apothekersdijk werd de wethouder op het schip ‘De Welvaart’ door schipper Pepijn Hijdra ontvangen. Om het geheel een bijzonder maritiem tintje te geven zong accordeonist Peer zeemansliederen, waarbij de genodigden uit volle borst meezongen. Ondertussen kwamen onder het genot van schippersbitter de verhalen over de historie van de schepen en haven snel op gang. Na de gezellige ontvangst en speeches gingen de afgevaardigden over tot het officiële gedeelte van het bezoek en ondertekenden Frank de Wit en voorzitter Jarich van Oosten (Stichting Historische Haven) het convenant. Vervolgens voeren ze in colonne richting de Meelfabriek, waar ook historische sleepboten liggen en naar Sleepboothaven aan de Oude Singel/Houtmarkt waar Alje van Diedenhoven, (voorzitter Stichting Sleepboothaven Leiden) aan boord van sleepboot ‘De Oliebron’ ook het convenant ondertekende. Na afloop werd de wethouder snel naar het stadhuis teruggebracht, om op tijd bij de raadsvergadering aanwezig te kunnen zijn. (Foto’s: Leo de Vogel)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×