Bij de brand in Rijnsburg kwam asbest vrij. (Foto's: Disctric16.nl / C. van der Star).

Asbest vrijgekomen bij grote brand in Rijnsburg

Een brand heeft zondagavond een vrijstaande bedrijfsloods aan de Vinkenweg in Rijnsburg compleet in as gelegd. In de bedrijfsloods was een bloemenververij gevestigd. De melding van de brand kwam om 23:30 uur binnen bij de vrijwillige brandweer van Rijnsburg en werd in eerste instantie gemeld bij camping Koningshof. Na ongeveer een kwartier was de brand opgeschaald naar zeer grote brand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al aan alle kanten naar buiten.

De brandweer van Rijnsburg werd bij de brand ondersteund door brandweerkorpsen uit Oegstgeest, Warmond, Leiden, Sassenheim en Gouda. Bij de brand vielen geen gewonden, wel is er asbest vrijgekomen. Een ontruiming van de naastgelegen camping Koningshof bleek uiteindelijk niet nodig omdat de wind de andere kant op waaide. Wel moesten enkele paarden uit het naastgelegen weiland gehaald worden. Het pand kan als verloren worden beschouwd. De rook was in een wijde omtrek te zien en te ruiken.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×