Gezellig en groot afscheidsfeest voor Patrick Heijmans

Het is tegenwoordig maar weinig Leidse voetballers gegund. Een afscheidswedstrijd in stijl. Voor Patrick Heijmans werd een uitzondering gemaakt. Het werd een weerzien van vele oude bekenden. Oud Roodenburg tegen Oud Lugdunum. Iedereen wilde meedoen, want ieder team bestond zo’n beetje uit 2 teams. Na een kwartier werd het ene gedeelte vervangen door verse stoottroepen. Dat was ook het geval met de scheidsrechters, in de eerste helft floot de nog fitte eindzestiger Piet Labrujere, in de tweede helft nam Dick Jol de leiding over.

Roodenburg speelde gedurfd op de counter, Lugdunum oogde fitter en speelde wat compacter. Na een kwartier stond het al 2-0 voor de Kikkers en in het achterhoofd bij menig Roodenburg kwam de gedachte op. Het gaat toch niet zo als met de afscheidswedstrijd van Johan Cruijff? AJAX – Bayern Munchen 0-8! Het bleef bij slechts 2-0 voor de Kikkers. Dick Jol beëindigde de wedstrijd door Patrick Heijmans de rode kaart voor te houden. Een groot applaus volgde.

Er waren bloemen en na afloop op het zonovergoten complex in Leiden Noord een groot feest. Spelers, supporters, coaches, sponsors, voorzitters van diverse Leidse clubs, iedereen  voelde zich aangetrokken om erbij te zijn. Want Patrick, ‘die fijne gozer van weleer’,  was een graag geziene gast bij menig Leidse club. Tijdens de optredens werd er ook nog gerapt. Een lied geschreven door zijn beste voetbalvrienden vertelde ons precies wie Patrick was.

Een feest kan alleen maar worden gevierd als er iets georganiseerd wordt. Fer van Kampen en Rinus de Bruin hebben zich hier sterk voor gemaakt. Maar zeker ook de mensen in de kantine verdienden een grote pluim. Er was een koud buffet in het jeugdhonk en de mensen achter de bar hebben overuren gemaakt. En natuurlijk ‘huisfotograaf Dave Neuteboom, die samen met Otto de Jonge van Lugdunum het een en ander op de gevoelige plaat heeft vastgelegd. Langs deze weg wil Roodenburg iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan deze gedenkwaardige wedstrijd.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×