Groot zeilevenement start in Leiden

Op 3 juli begint het Nationaal Regenboog Evenement 2012 met een groot feest in Leiden. Het Nationaal Regenboog Evenement is een spannende 5-daagse zeilcompetitie gecombineerd met gezellige activiteiten voor jong en oud, midden in het Groene Hart. De vloot vaart vijf dagen op vijf verschillende plassen in het Groene Hart, waar voor bezoekers van alles te doen is. De prachtige Regenbogen worden bemand door de top van de Nederlandse zeilsport. Zo is zesvoudig Nederlands kampioen Harry Amsterdam op één van de schepen te vinden. Ook Jan van Staveren, die 80 jaar ervaring en 21 Nederlands kampioenstitels heeft, is van de partij.

Op dinsdag 3 juli vindt het openingsfeest van 13.00 tot 21.00 uur plaats in hartje Leiden. De Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland, de heer Franssen, is daarbij aanwezig. Op woensdag 4 juli start de zeilcompetitie op de Kagerplassen. De wedstrijden gaan verder op het Braassemermeer, de Westeinderplassen en de Vinkeveense plassen. De finale op de Nieuwkoopse plassen is op zondag 8 juli. De 15 deelnemende Regenbogen vertegenwoordigen dorpen, gemeenten, provincies en het bedrijfsleven.

Meer informatie is te vinden op www.nationaalregenboogevenement.nl

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×