De vier winnaars NK kolonisten, vlnr: Edwin Pauëlsen, Joost Vermeend, Vera Saes en Wilberd Gijzel, foto: PR.

Wilberd Gijzel Nederlands Kampioen Kolonisten van Catan

Wilbert Gijzel is dit weekend nederlands kampioen Kolonisten van Catan geworden. Afgelopen zaterdag streed hij samen met 63 andere spelers om deze titel, tijdens het NK, dat Spelgroep Phoenix in ’t Spoortje organiseerde. Alle deelnemers speelden drie rondes. Ze begonnen met het basisspel, en verdiepten zich daarna in de uitbreidingen “Zeevaarders” en “Steden en Ridders”. Wilbert Gijzel wist alle andere spelers achter zich te laten. Hij won een ticket naar het WK, dat in september in de Verenigde Staten plaatsvindt. Vera Saes eindigde op de tweede plaats, Joost Vermeend op de derde en Erwin Pauëlsen, die vorig jaar het NK won, werd nu vierde.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×