Actie voor behoud bibliotheek Merenwijk

Vanwege bezuinigingen dreigt de bibliotheeklocatie in de Leidse Merenwijk te verdwijnen. Het college stelt voor de bibliotheek onder te brengen bij één van de scholen in de wijk, maar GroenLinks Leiden vindt het belangrijk dat de bibliotheek een eigen locatie behoudt en voor iedereen toegankelijk blijft. Om die reden is de partij een handtekeningenactie gestart. Vanmiddag om 16.00 uur zet de 15-jarige Florian van Strien, die twee jaar geleden streed tegen de sluiting op zaterdag, de eerste handtekening. Raadslid Stéphanie Bakker: “Een bibliotheek in de wijk is heel belangrijk voor de bewoners. Vooral kinderen moeten gestimuleerd worden om te lezen en dat gaat het beste met een bibliotheek om de hoek. Daarnaast is de bibliotheek ook voor ouderen een zeer belangrijk plek.”
Er liggen lijsten klaar waarop wijkbewoners, bibliotheekbezoekers en andere geïnteresseerden hun handtekening kunnen zetten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×