Tekort bij Servicepunt71 loopt op tot 1,9 miljoen

Dat er een fors financieel probleem was bij het opzetten van het Servicepunt71 waarin Leiden en de randgemeenten samenwerken op het gebied van bijvoorbeeld ICT, financiën, juridische zaken en gezamenlijke inkoop, was al eerder duidelijk. Hoe groot het probleem precies is, maakt verantwoordelijk SP-wethouder Roos van Gelderen aanstaande donderdag bekend. Dan geeft ze opening van zaken in een brief aan de gemeenteraad. Daarin staat in ieder geval te lezen dat Leiden de komende drie jaar bijna twee miljoen extra kwijt is aan de intergemeentelijke samenwerking. Het tekort bedraagt dit jaar zo’n negen ton. In 2013 en 2014 gaat het om nog eens vijf ton per jaar. Pas daarna zit het Servicepunt71 op het kostenniveau waarop vooraf was gerekend. Niet helemaal overigens. Ook na 2014 resteert er een structureel tekort van circa 150.000 euro per jaar.

Volgens Van Gelderen heeft de gemeente de kosten vooraf te rooskleurig ingeschat. De opbrengsten, zoals besparing op de gezamenlijke inkoop, zijn wel op schema. Uiteindelijk moet het Servicepunt71 een besparing van zes miljoen per jaar gaan opleveren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×