Boek en symposium over 25 jaar kerkelijk leven in de Leidse binnenstad

Morgen vindt in de Hooglandse Kerk het symposium ’25 jaar kerkelijk leven in de Leidse binnenstad’ plaats. Tijdens dat symposium zal de jubilerende binnenstadspredikant ds. Ad Alblas zijn boek `Omdat er méér is….’ Presenteren. In dat rijk geïllustreerde boek beschrijft hij de ontwikkeling van de Leidse Binnenstadsgemeente en het Bijzonder Kerkenwerk Leiden in de afgelopen 25 jaar. Het boek gaat onder andere in op de gemaakte keuzes rondom kerksluitingen en samenwerking van oude stadswijken, waaruit een vitale gemeente is ontstaan. Predikanten uit andere binnenstadskerken en een oud-directeur van Philip Morris geven vanuit hun eigen ervaring een reactie op de binnenstadsontwikkelingen. Prof. Dr. Joep de Hart schrijft vanuit zijn expertise over de `zwevende gelovigen’ en hoe de kerk daarop kan inspelen. Ook is in het boek een interview met Ad Alblas te vinden.

Het eerste exemplaar wordt morgen overhandigd aan dr. Sake Stoppels. Het 208 pagina’s tellende boek is uitgegeven door de Theologische Uitgeverij Narratio. Vanaf aanstaande maandag is het in de boekhandel verkrijgbaar voor € 17,50.

Het symposium morgen duurt van 10.30 tot 13.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×