DZB Leiden vandaag 40 jaar

Vandaag bestaat DZB Leiden precies 40 jaar. Om dat te vieren, werden de medewerkers gisteren getrakteerd op taart. Later dit jaar komt er een groot feest. In 1969 trad de Wet Sociale Werkvoorziening in werking. Bij wet werd geregeld dat gemeenten aangepast werk moesten bieden aan mensen met een beperking. De gemeente Leiden nam de tot die tijd bestaande particuliere werkplaatsen over en bracht ze in 1972 onder in één organisatie. Die organisatie, DZB Leiden, heeft in de 40 jaar van haar bestaan een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Momenteel werkt bijna 40% van de medewerkers buiten DZB, bij een “gewoon” bedrijf. Ook biedt DZB met het eigen re-integratiebedrijf trajecten aan werkzoekenden, om zo snel mogelijk weer op de reguliere arbeidsmarkt aan de slag te gaan.
In het najaar zal DZB de `Gouden Sleutel Award’ uitreiken aan een startende ondernemer en een waardevolle bestaande relatie, om zo te laten zien wat ondernemers voor DZB betekenen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×