Energielabel B voor woningen Oude Kooi

Er wordt hard gewerkt aan de renovatie van 116 woningen in de Oude Kooi. Het is de bedoeling de huizen die tussen 1918 en 1935 gebouwd zijn van energielabel F of G terug te brengen naar energielabel B. Om dat te bereiken worden onder meer daken en dakkapellen geïsoleerd, en worden de aluminium kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met HR++-glas en dubbele kierdichting. Ook wordt er een CO2-gestuurd ventilatiesysteem geïnstalleerd en krijgen de huizen een nieuwe CV-ketel. Verder worden zinken goten en hemelwaterafvoeren vervangen en krijgen 25 woningen een nieuwe keuken en badkamer en soms ook een nieuw toilet.

De renovatie moet niet alleen leiden tot energiebesparing, maar ook tot verbetering van het wooncomfort. Het is de bedoeling dat de huizen na de renovatie nog minstens 25 jaar meekunnen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×