Praalwagen met omaatje onder paraplu tijdens het Bloemencorso, foto; PR.

‘De Bollenstreek in beeld’ te zien bij RAL

Tot 15 augustus a.s. is een interessante mini-expositie over de Bollenstreek te zien in het Regionaal Archief Leiden (RAL). De Sleutelstad en de Bollenstreek zijn al eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden en de Hortus Botanicus speelde zelfs een hoofdrol in de introductie van de tulpenbol uit Turkije. De opmars van de ‘Nederlandse bloembol’ heeft het leven en het landschap in de Bollenstreek drastisch veranderd. Bezoekers krijgen een aardig beeld van de geschiedenis van de bollenteelt, verteld door kaarten, affiches, prenten en allerlei voorwerpen. Meer info en openingstijden: www.archiefleiden.nl

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×