De panden zijn in zo'n slechte staat dat de gemeente potentiële kopers zelfs waarschuwt dat de veiligheid van de panden niet gegarandeerd kan worden. (Foto: Basis).

Vrouwenkerkhof in de verkoop

Nu de Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg een nieuw onderkomen heeft gekregen in een pand aan de Middelstegracht, gaat de gemeente het rijtje panden verkopen dat eerder in beeld was als nieuwe vrijplaats. Het gaat om een tiental pandjes aan het Vrouwenkerkhof en de Dolhuissteeg. De koper van de panden kan er niet direct in. De panden zijn bouwkundig en constructief in zeer slechte staat van onderhoud en moeten grondig worden opgeknapt. Op de panden rust een restauratieverplichting. Dat dat hard nodig is, is goed te zien op de foto’s die Basis Bedrijfshuisvesting op de site heeft gezet.

In totaal gaat het om ruim 800 vierkante meter oppervlakte. De panden mogen geschikt gemaakt worden als woning of winkel. Het rijtje panden werd eerder getaxeerd op zo’n 440.000 euro.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×