Tessa van Schagen in actie, foto: PR.

Leidse Tessa van Schagen sleept twee maal goud in de wacht

Namens Leiden Atletiek deden 20 atleten mee aan het Nederlands juniorenkampioenschap in Breda. Hierbij werd Tessa van Schagen de ‘sprintkoningin’ van het toernooi met goud op de 100 en 200 meter. Tessa vestigde een nieuw clubrecord van 12.00 seconde en liet haar concurrenten ruim achter zich. Titelverdedigster kogelwerpen, Annemieke Efdee, wist in drie pogingen geen geldige worp af te leveren, maar haar twee jaar jongere zusje, Marije had wel reden tot juichen, want met een nieuw persoonlijk recordafstand van 42.04 meter werd ze als C-junior 5e bij de B-junioren. Ook op de onderdelen speer- en discuswerpen werd door het Leidse team goed gescoord evenals op het onderdeel verspringen en hinkstapspringen. Komende zaterdag wordt de ‘Gouden Spike’ op eigen baan gehouden.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×