Foto: PR.

Stoom en dieseldagen bij Stoomtrein Valkenburgse Meer

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni organiseert Stoomtrein Valkenburgse Meer de Stoom en dieseldagen. Vanaf de replica van het in 1926 gebouwde Gorsselse tramstation, vertrekken tal van treinen. Wie even uit wil rusten van de rit, kan een drankje halen bij de kleine restauratie en vanaf de terrassen aan beide zijden van het station naar de bedrijvigheid kijken. Het publiek kan ook een kijkje nemen in de nieuwe motorlocomotievenloods, waarin een aantal diesellocomotieven staat. Beide dagen wordt een intensieve treindienst gereden met zowel personentreinen als werktreinen en losse locomotieven. Via de omroepinstallatie wordt informatie verstrekt over de doorkomst van de treinen en zullen regelmatig demonstraties, zoals die van de rolbrug, worden aangekondigd. Ook zijn er rondleidingen over het hele museumterrein.

Om 14.00 uur is er een parade, waarbij allerlei bijzondere museumstukken in beweging komen.

Het museum heeft een aantal bevriende clubs en organisaties uitgenodigd om tijdens het weekend demonstraties te geven van oude technieken. Op het buitenterrein laten zij antieke tractoren rijden en stationaire motoren draaien. Op zondag laat een draaiorgel van zich horen, dat geplaatst is op een Renault Goelette uit 1953. Op zaterdag versterkt een klederdrachtgroep van het Katwijks museum het nostalgische gevoel. In de rijtuigloods is een markt, waar liefhebbers van modelbouw tweedehands locomotieven, rails en andere onderdelen kunnen kopen. Tussen de kramen rijden enkele LGB modellen rond, op enorme banen.

Meer informatie over dit evenement staat op www.smalspoormuseum.nl

 

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×