Omwonenden Brittenstein: "Geen hoogbouw"

Het verouderde wooncomplex Brittenstein in de wijk Ouderzorg wordt gesloopt. Omwonenden willen dat het pand, dat nu deels twee- en drie woonlagen telt, straks geen plaatsmaakt voor hoogbouw. Corporatie Rijnhart Wonen vertelde afgelopen maandag tijdens een informatieavond dat het denkt aan maximaal vijf tot zes woonlagen. De bewoners blijven sceptisch.

Jaap van Sandijk in gesprek met bewoner Corneel Barendse en directeur Jan de Vries van Rijnhart Wonen.

Het wooncomplex is al vrijwel leeg. Veel bewoners maakten gebruik van het aanbod van Rijnhart Wonen om vroegtijdig naar een nieuwe stek in Leiderdorp te verhuizen. De corporatie verwacht dat de laatste paar bewoners dit jaar het pand zullen verlaten.  Als het aan de omwonenden ligt wordt het gebouw daarna snel gesloopt, zo gaven ze aan tijdens de informatieavond in de Scheppingskerk.

De Brittenstein telt momenteel 26 wooneenheden. Rijnhart Wonen-directeur Jan de Vries zei bij de nieuwbouw minimaal uit te gaan van een verdubbeling van dit aantal. Parkeren gebeurt ondergronds. Bewoners wilden eigenlijk maar een ding weten: hoe hoog wordt de nieuwe Brittenstein? “Ook al zitten we pas in de eerste fase waarin we de haalbaarheid onderzoeken, wil ik daar wel op ingaan”, zei De Vries. “U moet zeker niet denken aan zeven, acht, negen woonlagen”, zegde hij toe. “Eerder aan vier, vijf, zes.” Hij nodigde bewoners uit om via een klankbordgroep mee te praten over de plannen. Na afloop bleven bewoners sceptisch. Corneel Barendse, die pal tegenover het complex woont: “Ik wil eerst wel eens zien of de plannen straks een vooruitgang voor de buurt zijn. Ik heb daar zo mijn twijfels over.” 

Het is de bedoeling dat de nieuwbouw medio 2013 van start gaat.

Advertentie

Regio brittenstein leiderdorp rijnhart wonen

Meer in dossier brittenstein

Meer in dossier brittenstein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×