Orgelconcert Hans van Haeften met werken van Bach

Morgen verzorgt organist Hans van Haeften de Orgelpromenade in de Hooglandse Kerk. Op het programma staan werken van Bach, waaronder het grote Praeludium en de fuga in e, een Triosonate en enkele koralen uit het Orgelbüchlein. Het concert begint om 13.30 uur en is gratis toegankelijk. Bij de uitgang is een collecte.

Hans van Haeften (1986) is organist, cantor en Neerlandicus. Hij werkt als organist en cantor in de Scheppingskerk te Leiderdorp. Als organist is hij verbonden aan de Herengrachtkerk te Leiden en aan het Academieorgel van de Universiteit Leiden. Hij studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooy, met de bijvakken zang en piano. Kerkmuziek studeerde hij bij Theo Goedhart. Hij volgde verschillende masterclasses, onder andere bij Ton Koopman (Bach en Buxtehude), Daan Manneke (Moderne Vlaamse muziek) en Loïc Maillé (Moderne improvisatie).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×