Lezing evolutietheorieën Charles Darwin en Alfred Russel Wallace

Op zondag 17 juni geven Redmond O’Hanlon en Alexander Reeuwijk bij Naturalis een lezing over de evolutietheorieën van Charles Darwin en Alfred Russel Wallace. Speciaal voor deze gelegenheid selecteerden de schrijvers dieren uit de beroemde collectietoren die begrippen uit de lezing ondersteunen. Deze dieren zijn alleen op de dag zelf te bezichtigen.

Alexander Reeuwijk, schrijver van het boek Darwin, Wallace en de anderen; evolutie volgens Redmond O’Hanlon, zal de Britse schrijver en televisiemaker Redmond O’Hanlon bevragen over zijn natuurhistorische helden. Daarnaast legt O’Hanlon begrippen uit de evolutietheorie uit, zoals sexuele selectie, het sexy son syndrome en mimicry. Deze illustreert hij met voorbeelden en anekdotes uit het dagelijks leven.

De lezing begint om 14.00 uur. Aanmelden kan via registratie@evenementen.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×