LUMC en Topaz verbeteren zorg voor Huntington-patiënten

De afdeling Neurologie van het LUMC en Topaz, willen de zorg voor mensen met Huntington verbeteren. Op 8 juni hebben beide organisaties met dat doel een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Huntington is een ernstige en ongeneeslijke erfelijke aandoening, die zich al op relatief jonge leeftijd openbaart. De ziekte is zeldzaam, al zijn er regio’s (zoals Katwijk) waar de ziekte veel vaker voorkomt. Topaz Overduin in Katwijk is een van de grootste Huntington-verpleeghuizen ter wereld en blinkt uit in de zorg bij deze ziekte. Ook het LUMC heeft een internationale toppositie op het gebied van de ziekte van Huntington.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×