Foto: Jacqueline Borg.

Weekendtentoonstelling in Sijthoff

In het indrukwekkende pand van de voormalige drukkerij ‘Sijthoff’ aan de Doezastraat 1B worden de voorbereidingen getroffen van de verbouwing in verband met de toekomstige bestemming. Begin volgend jaar gaan hier namelijk de deuren open van het ecologische eetcafé annex kunstzaal. Er hebben de afgelopen maanden al heel wat activiteiten plaatsgevonden, zoals lezingen, workshops en gesprekken over kunst en cultuur. Aan het eind van deze maand wordt een interessante weekendtentoonstelling gehouden met werk van Jan de Boon, Rien Zwijnenburg en Erik van ’t Hoff.
Eén van de initiatiefnemers, Frits Watjer, vertelt: “Met ons ecologisch eetcafé willen we een duidelijk signaal afgeven hoe wij staan ten opzichte van het produceren van ons voedsel. Als we begin 2013 de zaal openstellen willen we het programma-aanbod rijk geschakeerd houden om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Daarom gaan we naast lezingen en workshops ook muziek, performances, dans, tentoonstellingen en niet te vergeten een politiek café aanbieden. Met name de gemeentelijke politiek voor de mensen van Leiden en omgeving zal dan centraal staan. We willen een ontmoetingshuis realiseren om ideeën uit te wisselen, om in gesprek te raken over cultuur en maatschappij”.

Zaterdag 30 juni van 11.00 – 17.00 uur en zondag 1 juli van 13.00 – 16.00 uur. Doezastraat 1B Leiden.

Meer info: sijthoffleiden@gmail.com  

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×