Voor elke bloeddonor staat er een lekker bedankje klaar.

Echte helden geven bloed

Vandaag is het werelddonordag. Het thema van dit jaar is wereldwijd: Elke donor is een held. In de Leidse bloedbank heerst een feestelijke stemming. Er hangen slingers en ballonnen. Naast de gebruikelijke kop koffie en thee met gevulde koek of stroopwafel staan er vandaag chocolademuffins klaar.

Gerry van Bakel in gesprek met diverse donoren, donorassistenten en hoofd communicatie Sanquin.

Elke donor krijgt een goodie bag met een tijdschrift, een t-shirt met de opdruk Echte helden geven bloed en een blikje fris. Er worden 250 donoren verwacht. De medewerkers van de bloedbank bedanken zo de mensen die belangeloos bloed of plasma komen geven. Die  voelen zich overigens geen held, zij geven bloed om een ander te helpen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×