Leiden goed in denken, minder goed in doen

Het Bestuurskrachtonderzoek van de gemeente Leiden is afgerond met een kritisch eindrapport. Volgens de onderzoekers is de Leidse bestuurskracht nog steeds voor verbetering vatbaar en is Leiden zowel ambtelijk als bestuurlijk teveel intern gericht. De Sleutelstad is ambitieus en heeft met ‘Leiden stad van ontdekkingen’ een duidelijke visie neergezet, maar heeft naar de mening van de onderzoekers geen leidende functie als centrum voor de regio en is te weinig koersvast. Ambities en prestaties moeten beter in balans komen. Burgemeester Henri Lenferink: “Dit onderzoek is van grote waarde voor een bestuur dat zichzelf en zijn taken serieus neemt. Ik ben erg blij met de kritische wijze waarop ons een spiegel wordt voorgehouden. Dit helpt het stadsbestuur en de ambtelijke organisatie enorm vooruit om nog beter ons werk te kunnen doen voor alle inwoners van Leiden en eigenlijk de hele regio.” Sinds de onderzoeken in 2002 en 2005 is er wel veel veranderd en zeker ook verbeterd.
In het najaar komt er een voorstel hoe Leiden met de aanbevelingen aan de slag gaat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×