Gewone grootoorvleermuis, foto Garry Bakker (bSR).

Nachtelijke vleermuisexcursie in Leidse Hout

In de Leidse Hout wordt op vrijdag 29 juni een interessante vleermuisexcursie gehouden voor jong en oud onder begeleiding van ecologen. Er leven zes soorten vleermuizen in dit mooie stadspark, waaronder de Watervleermuis en de Gewone grootoorvleermuis. Na zonsondergang fladderen ze rond en laten ze hun ultrasone roep horen. Om dit mee te kunnen maken worden tijdens de excursie ultrasoondetectors en sterke zaklampen gebruikt. De wandeling wordt georganiseerd door de gemeente Leiden en Bureau Stadsnatuur. Wie mee wil kan zich aanmelden via: m.van.daalen@leiden.nl  

Verzamelen om 22.00 uur op de hoek van de Van Slingelandtlaan en de Van Beuningenlaan. Tussen 23.00 en 0.00 uur keert men terug naar het startpunt. Bij erg slecht weer gaat de tocht niet door.

Meer info: www.leiden.nl/NatuurInLeiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×