Beter goede buur dan verre vriend

Onder het motto ‘Een goede buur is beter als een verre vriend’, heeft Marieke Hart het initiatief genomen voor de website www.thuisafgehaald.nl waarop mensen zich kunnen melden als thuiskok en/of afhaler. Hart: “Wij geloven erg in dit concept omdat het mensen in de buurt bij elkaar brengt, voedselverspilling tegengaat en het fantastisch is om makkelijk, goedkoop en lekker een maaltijd van je buren te kunnen eten. Wij hopen dat ook na deze actie de thuiskoks en afhalers actief blijven op de website om de gemeenschap in Leiden net ietsjes gezelliger te maken!” Vaak weten mensen niet eens wie naast of boven hen woont en dit initiatief brengt buurtbewoners bij elkaar. De afgelopen maand zijn er al meer dan 300 aanmeldingen binnengekomen. De actie loopt nog tot eind juni, dus alle inwoners van de Sleutelstad kunnen zich nog aanmelden voor een lekkere, zelfgemaakte hap.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×