Getuigen gezocht van mishandeling agent

Gisteravond vond het Leede Concert plaats in Warmond. Een half uur nadat het concert was afgelopen, rond 00.30 uur, klonk van één boot, die op de Leede lag nog keiharde muziek. Ondanks een aantal verzoeken van de politie weigerde de schipper de muziek zachter te zetten en gingen agenten aan boord. De 44-jarige schipper en zijn bezoek, een 56-jarige Warmonder werden beiden aangehouden. Eenmaal aan de kant gebracht bemoeiden concertbezoekers zich met het incident en ondanks sommeringen om het terrein te verlaten, verzetten een aantal bezoekers zich en gedroegen zich hinderlijk. Om hun bevel kracht bij te zetten maakte agenten gebruik van de wapenstok. Eén agent werd daarbij aangevallen door een groepje bezoekers. Terwijl een 55-jarige Warmonder hem in de wurggreep hield, schopten en sloegen een aantal personen de agent. In de worsteling zijn de wapenstok en de pepperspray van de agent door onbekenden afgepakt. De politie is op zoek naar getuigen, die contact op kunnen nemen via: 0900-8844. Ook mensen, die weten waar de wapenstok en de pepperspray zijn gebleven worden verzocht te bellen.

Er was veel politie aanwezig rond het concert vanwege alcoholcontroles op het water en op het land. Er werd tegen 11 personen proces-verbaal opgemaakt, omdat zij met te veel drank op een voer- of vaartuig bestuurden.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×