Salon Boerhaave over Voedselverleiding

Aanstaande zondag staat Salon Boerhaave in het teken van Voedselverleiding. Denise de Ridder, hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht, bespreekt nieuwe inzichten uit psychologisch onderzoek naar eetgedrag. Ze laat zien dat wilskracht een slechte raadgever is waar het gaat om minder eten en dat lijnen meestal niet leidt tot gewichtsverlies. Ook toont ze dat simpele plannetjes ervoor kunnen zorgen dat men minder gaat eten.

Eten zou een ongecompliceerde, plezierige bezigheid moeten zijn, maar dat is het voor veel mensen allerminst. Zij worstelen permanent met hun pogingen om minder of gezonder te eten. De voedselomgeving is als het ware vergiftigd met verleidingen die velen maar moeilijk kunnen weerstaan. Ddaarom kampen steeds meer mensen met overgewicht.

Salon Boerhaave begint zondag om 14.00 uur en is gratis toegankelijk na betaling van de entreeprijs van het museum.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×