Begin vorig jaar ontving Van Meenen tijdens de verkiezing van het Leidse 'Raadslid van het Jaar' nog een ludieke prijs. De 'Leidse Effie' voor zijn politieke werk in de Sleutelstad. Met name zijn inzet voor een nieuwe politieke cultuur, waarin er in Leiden geen harde scheiding meer is tussen coalitie en oppositie werd daarbij geprezen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Paul van Meenen in gesprek met Chris de Waard over zijn vertrek uit de Leidse politiek.

D66-fractievoorzitter Paul van Meenen naar Tweede Kamer

Paul van Meenen verlaat de Leidse politiek. De fractievoorzitter van D66 staat op een verkiesbare zevende plek op de Tweede Kamerlijst van zijn partij. Wie van Meenen in Leiden als fractievoorzitter opvolgt, wil de D66-fractie maandagavond beslissen. Raadslid Mark Koek lijkt de beste papieren te hebben. De verkiezingen voor de Tweede Kamer worden gehouden op 12 september. Dat is dan ook het moment dat Van Meenen de Leidse raad verlaat. In de landelijke D66-fractie krijgt hij de portefeuille Onderwijs.

Video: D66 Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×