Warmonder die agent mishandelde weer vrij

De 55-jarige man uit Warmond die afgelopen woensdagavond een agent mishandelde, is zaterdag weer vrijgelaten. Voor het onderzoek is het momenteel niet nodig dat hij nog langer vast zit, zo meldt de politie. Op beelden die een bezoeker van het Lede Concert heeft gemaakt, is te zien dat de 55-jarige Warmonder de agent na afloop van het evenement aanviel. Op de beelden is ook duidelijk te zien dat meer mensen betrokken waren bij de mishandeling van de agent en dat zijn wapenstok en bus pepperspray met geweld werden afgepakt. De politie verwacht dan ook op korte termijn meer verdachten aan te kunnen houden. De gestolen wapenstok en pepperspray zijn inmiddels terecht. Ze zijn op het politiebureau ingeleverd.

Drie andere verdachten van vergrijpen op de bewuste avond, zijn eerder al in vrijheid gesteld. Alle zaken zullen worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie, dat beslist over de vervolging van de verdachten. Op dit moment analyseert de politie binnengekomen beelden van het incident na afloop van het Leede Concert. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat zich heeft afgespeeld, is meer beeldmateriaal nog steeds welkom. Er is veel gefilmd met mobiele telefoons op woensdag 20 juni. De politie doet een dringend beroep op getuigen die filmpjes hebben van wat er gebeurde na afloop van het concert en van de mishandeling van de agent. Zij kunnen filmpjes en foto’s uploaden via www.nationale-recherche.nl

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×