De afgelopen tijd is de Beestenmarkt al leuker gemaakt door de komst van een fontein voor de kinderen.

Beestenmarkt moet trotse entree van Leiden worden

De gemeente heeft op 16 mei met drie vertegenwoordigers van ondernemingen aan de Beestenmarkt gebrainstormd over hoe de Beestenmarkt en Turfmarkt een mooi terrassenplein kan worden. Uit deze brainstorm is een grove schets gekomen wat over een paar weken tot een concreet plan moet leiden. In de uitzending van 26 juni van Nieuws071 sprak Jaap van Sandijk met Walter Jacobs – voorzitter winkeliersvereniging Beestenmarkt – over de herinrichting van de Beestenmarkt. Zo stelt Jacobs dat de Beestenmarkt geen evenementenplein meer moet zijn maar een horecaplein waar af en toe een evenement plaatsvindt. Ook zou de aankleding van het plein sfeervoller kunnen en is de verlichting niet in orde. Jacobs wijst erop dat de Beestenmarkt, Stationstraat, Steenstraat en de Turfmarkt samen het entree van Leiden vormt en dat het daarom van belang is dat deze een aantrekkelijke uitstraling heeft voor passanten. Hieronder kunt u het hele gesprek met Walter Jacobs terugluisteren.

Jaap van Sandijk in gesprek met Walter Jacobs over de herinrichting van de Beestenmarkt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×