Commissaris van de Koningin Jan Franssen telt de voor- en tegenstemmen in Provinciale Staten. Er werd over het trace hoofdelijk gestemd.

RijnlandRoute definitief via tracé Zoeken naar Balans

Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft zojuist in meerderheid besloten om de Rijnlandroute aan de leggen via het tracé ‘Zoeken naar Balans’. Dat betekent dat de weg wordt aangelegd langs de Stevenshof en door Voorschoten en de Oostvlietpolder. Voor stemden 32 leden waaronder de vier coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en SP. 22 Leden van de oppositiepartijen stemden tegen.

De Leidse wethouder van bereikbaarheid Robert Strijk is blij dat er nu een besluit is gevallen.

Na een urenlange vergadering besloot Provinciale Staten vanmiddag over het tracé van de RijnlandRoute. Hierboven de beantwoording van de vragen die de verschillende statenfracties stelden aan gedeputeerde Ingrid de Bondt, alsmede de stemmingen.

Hoe de weg er precies uit gaat zien wordt de komende maanden duidelijk. Nu het tracé is gekozen, gaat de discussie vooral nog over de manier waarop de nieuwe snelweg tussen de A4 en de A44 wordt ingepast. Het gaat daarbij over de besteding van de extra miljoenen die beschikbaar zijn voor een zo goed mogelijke inpassing. Daarbij gaat het vooral over de aanleg van tunnels bij de Stevenshof, Voorschoten en de Oostvlietpolder. Ook beloofde gedeputeerde De Bondt goed te zullen kijken naar een snelheidsverlaging op de A44 bij het knooppunt Maaldrift. Mogelijk kunnen daardoor de woningen in het Leidse wijkje Tienhuizen worden gespaard van de slopershamer.

Leiden Regio RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×