Wethouder de Wit stelde de fontein woensdagmiddag samen met het echtpaar Geelkerken in gebruik. (Foto's: Chris de Waard).

Plantsoen heeft vijver met fontein

Sinds vanmiddag heeft het plantsoen weer een vijver. Met fontein nog wel. Wethouder Frank de Wit draaide samen met het echtpaar Geelkerken de kraan open waardoor de fontein ging spuiten. Die staat voortaan elke dag aan van 8.00 uur tot 22.00 uur. Ondergronds is door aannemersbedrijf Schouls een hele technische ruimte gebouwd met pompen en filters. Ook worden daar kleine hoeveelheden chemicaliën aan het water toegevoegd zodat er geen bacteriën ontstaan.

Chris de Waard nam een kijkje en sprak met Anne Hofstede, wethouder Frank de Wit en met de heer Geelkerken.

De fontein en de vijver zijn een oude wens waar de Vereniging het Plantsoen zich jarenlang voor heeft ingespannen. Voorzitter Anne Hofstede is dan ook zeer in haar nopjes dat de fontein er nu eindelijk toch is gekomen. Die fontein kon er komen mede dankzij een privé-sponsoring van advocaat in ruste Geelkerken die op het plantsoen uitkijkt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×