Twee vrouwen slachtoffer van babbeltrucs met landkaart

Een 87-jarige vrouw wilde afgelopen zaterdag afrekenen bij een supermarkt in winkelcentrum De Winkelhof. Twee mannen die achter haar stonden rommelden op dat moment met een landkaart waarover ze de caissière de weg vroegen. De bejaarde dame rondde haar pinbetaling af en werd even later op de Klaproos aangesproken door hetzelfde tweetal, dat nog steeds de weg kwijt was. De vrouw wimpelde hen af, maar thuisgekomen bleek haar portemonnee verdwenen en ook al een fors bedrag van haar rekening gepind te zijn. De twee mannen leken assistentie te hebben van een vrouw en een man, die rond 11.00 uur eveneens op de Klaproos, de weg naar Rotterdam vroegen aan een 74-jarige Leiderdorpse. De vrouw vertrouwde de zaak niet en riep dat ze de politie ging bellen, toen haar portemonnee al op de grond lag. Thuisgekomen bleek de bankpas gestolen te zijn en de vrouw liet deze meteen blokkeren. De politie is opzoek naar getuigen en sluit niet uit dat de drie mannen en de vrouw bij elkaar horen.

Signalement man 1: een lichtgetinte man van 45 tot 50 jaar oud. Hij is mogelijk van Oost-Europese afkomst.Hij had een opvallend mooi gebit.

Signalement man 2: een lichtegtinte man van 45 tot 50 jaar oud. Hij is mogelijk van Oost-Europese afkomst. Hij was kleiner dan de andere man. Hij droeg een grijs jack met kleine zwarte ruitjes.

Signalement vrouw: een lichtgetinte vrouw van ongeveer 25 jaar oud. Ze is vermoedelijk van Oost-Europese afkomst. Ze is 1.60 tot 1.65 meter lang en hefet een normaal postuur. De vrouw heeft zwart haar, Ze droeg een gebloemde hoofddoek en een lange gebloemde rok.

Singnalement man 3: een lichtgetinte man van ongeveer 25 jaar oud. Hij is vermoedelijk van Oost-Europese afkomst. Hij is 1.60 tot 1.65 meter lang en heeft een normaal tot iets gezet postuur. Hij heeft kort zwart haar.

Wie informatie heeft over het groepje of over deze babbeltrucs word gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×