Ganesha is één van de indrukwekkende beelden uit de tempel van Singosari, foto: PR.

Indonesiëzaal weer open in Museum Volkenkunde

Na een sluiting van ruim een jaar, in verband met onderhoudswerk, gaat de Indonesiëzaal van Museum Volkenkunde op 6 juli weer open. De prachtig bewerkte stenen beelden uit de hindoe-boeddhistische tempel van Singosari, Oost-Java uit de 13de eeuw, vormen het hoogtepunt van de vernieuwde zaal. Naast de vele beelden en attributen is er meer aandacht voor de Indonesiërs zelf. Hun levensgewoontes en gebruiken worden op wandvullende projecties indrukwekkend in beeld gebracht. Ook de bekende ‘Lombokschatten’ zijn nu te bewonderen in grote vitrinekasten.
Meer info: www.volkenkunde.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×