Zo moet de boekentoren met leestuin volgens Muller en Verheijen eruit komen te zien. Foto: Ontwerpburo Muller.

Slangentoren krijgt nieuw eLAN

Architectencollectief eLAN heeft een prijsvraag georganiseerd voor opdrachtgevers waarbij gedacht kan worden aan de gemeente, corporaties of ontwikkelaars. Deze konden opdrachten insturen die door een onafhankelijke jury zijn beoordeeld. Als prijs konden deze opdrachtgevers een visie van eLAN winnen. Hieruit is onder andere het plan van de slangentoren gekomen. Chris de Waard sprak in Nieuws071 met Vincent Muller – van ontwerpburo Muller – die samen met Jelle Verheijen – van Boter | Verheijen – een plan heeft gemaakt om de slangentoren te redden. Het idee is om van de oude brandweerkazerne een boekentoren te maken. Dit sluit volgens Muller goed aan bij de boekenwinkels in de omgeving van de toren. De toren moet een soort grote boekenkast worden met een leestuin waar verschillende boeken opgeslagen worden. Delen van de boekenkast worden uitgegeven aan diverse partijen die daar boeken gaan opslaan. Mensen kunnen deze boeken vervolgens (o.a.) in de leestuin gaan bekijken. Hieronder kunt u het hele gesprek met Vincent Muller terugluisteren. Voor meer informatie over de boekentoren zie: blog.ontwerpburomuller.nl.

Chris de Waard in gesprek met Vincent Muller over zijn plan om van de slangentoren een boekentoren te maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×