Feestelijk openingsevent Nationaal Regenboog Evenement

Aanstaande maandag vindt in leiden het openingsevent van het Nationaal Regenboog Evenement plaats. Die dag is er rond de Poort van Leyden voor jong en oud van alles te beleven op het gebied van watersport en recreatie. Tussen 15.00 en 18.30 uur is er een Nautisch Plein met onder andere de Zeeverkennersgroep Jan van Galen, de Leidse Waterdragers, Olympia Charters en een aantal oude ambachten. Kinderen kunnen deelnemen aan een educatieve rondvaart door middel van een vaar-quiz. In de grachten rondom de Poort van Leyden wordt zeilles gegeven door de optimisten van De Kaag Watersport Academy. Ook is het mogelijk over het water te lopen in mysterieuze aquaballen, en is er een open grachtzwemwedstrijd.

De officiƫle opening vindt plaats vanaf 19.00 uur. Voorafgaand aan deze opening komen de Regenboog zeilboten met crew en de Commissaris van de Koningin dhr. J. Franssen de grachten binnenvaren. Dhr. Franssen zal het watersportevenement openen en de bemanning van de 15 boten aan het publiek voorstellen.

Meer informatie over het evenement en de zeilwedstrijden staat op www.nationaalregenboogevenement.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×