Nieuwe MRI-scanner voor Rijnland Ziekenhuis

Het Rijnland Ziekenhuis beschikt sinds gisteren over een nieuwe MRI-scanner. Het installeren van dat toestel, was een operatie op zich. De scanner met een gewicht van ruim 4,5 ton, moest met behulp van een hijskraan via een opening in de gevel van de afdeling radiologie naar binnen worden getakeld. Een MRI-scanner maakt met behulp van een magnetisch veld, doorsneden van het menselijk lichaam. De nieuwe MRI-scanner van het Rijnland is geheel digitaal en heeft een sterk magnetisch veld. Dit betekent dat de beelden nog gedetailleerder zijn. Ook kan het maken van een MRI in aanzienlijk kortere tijd plaats vinden, waardoor de wachttijden voor een MRI relatief kort zijn. Voordeel voor de patiënten is bovendien dat de tunnel waarin zij tijdens de scan liggen, 10 cm breder is.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×