Eind maart begon de universiteit met de sloop. Die werd al na enkele dagen stilgelegd, omdat er nog geen plan was voor een veilige sloop van de toren. (Archieffoto: Dennis Oudshoorn).

Sloop Van der Klaauwtoren na de bouwvak

Begin april moest de Universiteit Leiden de sloop van de Van der Klaauwtoren aan de Kaiserstraat stilliggen omdat nog niet al het papierwerk in orde was. Een woordvoerder van de universiteit ging er toen nog vanuit dat het om enkele weken uitstel zou gaan. Inmiddels lijkt het erop dat de sloop pas na de bouwvakvakantie wordt hervat. Nog deze week verwacht de universiteit een rapport waarin staat hoe het monumentale gebouw op een veilige manier gesloopt kan worden. Dat wordt eerst besproken met de omwonenden, voordat de sloopwerkzaamheden worden hervat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×