Rechts het origineel, links een eigentijdse interpretatie van Jacqueline Borg, foto: PR. 

Haagweg4 toneel van veel activiteiten tijdens ‘Nacht van Rembrandt’

Tijdens de ‘Nacht van Rembrandt’, die gehouden wordt op zaterdag 14 juli, is er van alles te doen in het kunstcentrum Haagweg4. Zo zijn er eigen interpretaties van 60 Leidse kunstenaars te bewonderen van Rembrandt’s ‘Brillenverkoper’. De kunstenaars maakten hun werk op een houten paneeltje met exact hetzelfde formaat als het originele van de grote Leidse schilder, dat kort geleden door Museum de Lakenhal werd aangekocht. Verder kunnen bezoekers zich laten rondleiden door gidsen met sterke verhalen, genieten van een luitrecital, experimenteren met een bijzonder virtueel schilderij van collectief ‘Het Blauwe Uur’ en nog veel meer.

Voor de inwendige mens is een speciaal Rembrandt-café ingericht op de binnenplaats, waar drie verschillende ‘Leidsche bieren’ worden getapt. Het feest wordt afgesloten met de inmiddels traditionele kranslegging om middernacht bij het borstbeeld van Rembrandt.

De kunstzinnige en muzikale ‘Nacht’ begint om 21.00 uur en wordt georganiseerd door ProKwadraat en Galerie Diana Lepelaar.
Meer info, volledig feestprogramma en voor het bestellen van kaarten à € 5,-: www.nachtvanrembrandt.nl

Het project wordt mogelijk gemaakt door Fonds 1818, gemeente Leiden, Museum de Lakenhal, Businessclub Leiden, Stichting Werk en Ondernememing en bedrijven en kunstenaars van Haagweg4.

Cultuur Leiden nachtvanrembrandt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×