'Het Gebouw' in Leiden-Noord wordt in oktober opgeleverd, foto: PR.

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie in ‘Het Gebouw’

In ‘Het Gebouw’, dat in oktober dit jaar wordt opgeleverd, worden naast de Brede School, een bibliotheek, appartementen en servicegerichte wijkvoorzieningen, ook kleinschalige wooneenheden gerealiseerd voor mensen met dementie. Zij krijgen een eigen plek in een groepswoning van Libertas, waar per eenheid met een gemeenschappelijke huiskamer en keuken er zes à zeven demente personen kunnen wonen, ondersteund door een vast team van medewerkers. Familie en vrijwilligers worden betrokken bij het huishouden in de groepswoning en kunnen zo hun steentje bijdragen. Daarnaast krijgen zo’n 20 bewoners in ‘Het Gebouw’ een eigen tweekamerappartement, dat zelf ingericht kan worden, eveneens onder begeleiding.
Meer info: www.libertasleiden.nl en www.woneninhetgebouw.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×