Met de oplevering van de overkluizing bij Nieuw Leyden zijn de werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan afgerond. Wel wordt er nog gewerkt aan het fietspad en worden er nog bomen en struiken gepland. (Foto: Chris de Waard).

Nieuwe Willem de Zwijgerlaan klaar

De nieuwe Willem de Zwijgerlaan is klaar, op wat afwerkpuntjes na. Beide rijbanen van de Willem de Zwijgerlaan zijn nu open voor autoverkeer en ook de Marnixstraat is weer berijdbaar in twee richtingen. De grootste verkeershinder zou hiermee opgelost moeten zijn. De gemeente werkt nog aan de afwerking van de weg, de inrichting van de omgeving en aan de verkeerslichten van de aansluiting met de Gooimeerlaan. 

Chris de Waard liep met Pieter van Woensel van Nieuw Leyden naar de Tuin van Noord. Ondertussen vertelt de wethouder over alle werkzaamheden in Mooi Noord.

Wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke ordening) is tevreden en zegt hierover: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor Leiden. Op wat afrondende werkzaamheden na is de Willem de Zwijgerlaan af. Ik ben tevreden over het proces en het resultaat. We hebben twee tunnels gebouwd, veel kabels verlegd, de riolering vervangen en de hele weg met nieuwe verkeerslichten aangelegd. Tijdens al die ingrijpende werkzaamheden bleef de weg open. Toch was het voor weggebruikers en buurtbewoners af en toe flink doorbijten. Daarom wil ik iedereen bedanken voor hun begrip tijdens de vertragingen, files en geluidsoverlast.”

De vernieuwde Willem de Zwijgerlaan is de eerste stap om de Sleutelstad beter bereikbaar te maken.
Meer info: www.leiden.nl/bereikbaarheid

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×