Prof.mr.dr. C.J.J.M. Stolker nieuwe rector magnificus en voorzitter College van Bestuur universiteit

Prof.mr.dr. C.J.J.M. Stolker wordt de nieuwe rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden. De overdracht vindt plaats op 8 februari 2013 tijdens de 438e Dies Natalis van de universiteit. Carel Stolker (1954) is hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit Leiden, waar hij ook studeerde, en promoveerde op een gezondheidsrechtelijk onderwerp. Van januari 2005 tot september 2011 was hij decaan van de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Stolker vervult verschillende wetenschappelijke, bestuurlijke en beleidsmatige functies. Hij is onder meer raadsheer- en rechter-plaatsvervanger en dit jaar werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen.

Op dit moment werkt hij aan het boek Rediscovering Law School – Views of a Former Law Dean. Stolker is getrouwd en vader van drie dochters. Hij woont in de Sleutelstad.
Het College van Bestuur van de Universiteit Leiden zal met ingang van 8 februari 2013 bestaan uit Prof.mr. Carel Stolker, rector magnificus en voorzitter; Drs. Willem te Beest, vice-voorzitter; en Prof.dr. Simone Buitendijk, vice-rector magnificus.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×