Reddingsbrigades tekenen samenwerkingsconvenant

Afgelopen woensdagavond hebben 7 reddingsbrigades uit de Veiligheidsregio Hollands Midden en de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland een samenwerkingsconvenant ondertekend. De 7 reddingsbrigades vormen nu samen de Regionale Voorziening Reddingsbrigade (RVR) Hollands-Midden. Een RVR is een samenwerkingsverband van reddingsbrigades op de schaal van de Veiligheidsregio. Met deze samenwerking vormen de Reddingsbrigades een efficiëntere partner en 1 aanspreekpunt voor de hulpdiensten in de regio. Zij gaan ook nauwer samenwerken bij de kwaliteitsontwikkeling van het reddingswerk en gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening en overstromingen.

De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor de eigen gemeente voor afspraken rond bijvoorbeeld strand- en recreatietoezicht.
Het RVR Convenant Hollands-Midden is ondertekend door de voorzitters van de reddingsbrigades uit Alphen a/d Rijn, Gouda, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk en Waddinxveen en de directeur van Reddingsbrigade Nederland (KNBRD). De RVR Hollands-Midden is de eerste in Nederland. Het is de bedoeling dat er in 2015 in elke veiligheidsregio een RVR actief is.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×